Cherokee 1839-1866


David Vann var medlem i Ross Party och skattmästare för Cherokee nation omkring 1840.
Rose cottage var hövding John Ross' platagehem i Park Hill. 1862, efter att Ross blivit "tillfångatagen" av Unionens trupper och desertationen av Drews regemente till Unionens sida, beordrade Stand Watie att huset skulle brännas ner.
Stand Watie, var ledare för dom södra cherokeerna, och signerade fördraget från New Echota.
Vid födseln fick han namnet "Ta-ker-taw-ker, "att stå stadigt", men formellt hette han Degadoga, "han som står på två fötter", men han blev döpt till Isaac.
Senare kombinerade han sitt engelska namn med sin fars namn, Oo-wa-tie, det resulterade i namnet Stand Watie.
Hans bror var Buck Oowatie, som tog namnet Elias Boudinot, till ära av en välbärgad välgörare. Han var sonson till major Ridge och var den ende som undkom avrättningarna 1839.
När han valde att stå på konfederationens sida i det amerikanska inbördeskriget, steg han i graderna till Brigad General - den ende indianska generalen i inbördeskriget.
Han har fått utmärkelse för att han var den sista generalen i konfederationen att ge upp den 23 juli 1865 - två månader efter att Lee gett upp i Virginia.
Saladin Ridge Watie, son till Stand Watie, gick med i konfederationen vid en ålder av femton år och steg till kaptens grad i sin fars indianbrigad. Han blev erkänd för exeptionell modighet, av General D. H Cooper, i en attack 1864 mot Unionens styrkor vid Fort Smith, AR.
Han dog av plötslig sjukdom vid Webber's Falls 1868 - bara 21 år gammal.
John Drew blev utnämnd av hövding John Ross till överste för 1st Cherokee Mounted Rifles - ett regemente av cherokeer, utbildade för konfederationen i amerikanska inbördeskriget. Tidigt under kriget deserterade merparten av hans regemente till Unionens sida.
Drew ledde en grupp av cherokeer under "Tårarnas väg" 1839.
De södra cherokeernas delegation till Washington 1866, sändes dit för att förhandla om ett nytt fördrag med USA i slutet på det amerikanska inbördeskriget.
Från vänster till höger: John Rollin Ridge (son till John Ridge), Saladin Watie (son till Stand Watie), Richard Fields, Elias C. Boundinot (son till Elias Boundinot) och William Penn Adair. Delegater som inte finns med på bilden var Stand Watie och Joseph A. Scales.


Cherokee 1 |  Cherokee 2  |  Cherokee 3Här kan du lyssna till Indian Reservation och läsa texten

Tillbaka till toppen av sidan